Departure satchel

Op het facebookgroepje 'De Stoffemiekes' was er een wedstrijd.
Als je mee deed, moest je een tas maken, met een rits en een foto maken van de tas op een originele plaats of moment. Ook moest je een foto plaatsen van de gebruikte stofjes en het patroon.

Ik was sowieso van plan om een tas te maken, dus kon ik die ook ineens wel inzenden voor de wedstrijd.
Gezien ik eind februari naar Cuba vertrek voor 16 dagen, wou ik een tas maken om als handbagage mee te nemen, en ik besloot de 'Departure satchel' te maken van Studio Cherie.
Het leek me een leuke, ruime tas, met een handige flap aan de achterzijde, die je over het handvat van je koffer kan schuiven, zodat deze er niet af kan vallen.

Ik wist nogal snel welk stofje ik wou gebruiken voor de tas, naaivriendin Rachel had namelijk aan handtas in dit stofje en sinds ik die zag, liet de stof me niet los.
Op een dag zag ik op de facebookpagina van de Stoffenstraat verschijnen dat ze dit stofje in huis hadden, dus ik zo snel mogelijk er naartoe om het stofje te kopen, samen met een bijpassend Soft Cactus stofje voor de voering.

5 ritsen waren er voorzien in de tas, waarvan ik er eentje wegliet omdat die me niet echt nuttig leek.
De uitleg was niet overal super duidelijk, dus op enkele plaatsen heb ik een beetje mijn eigen ding gedaan. Uiteindelijk is de tas wel zoals op de foto, behalve dus het ritszakje op de flap op de achterkant van de tas en een flap aan de binnenkant van de tas (waardoor je een soort van 'geheim' zakje zou hebben).

Et voila!

De voorkant

De achterkant

Binnenvak in 2 delen en ritsvakje
(Bovenaan was er een flap voorzien die over de rits zat zodat het een 'geheim vakje' zou worden.) 

En nog een binnenvak,
gewatteerd zodat er eventueel een laptop af tablet in kan.

Ik had de zakken aan de binnenkant ook in het Soft Cactusstofje kunnen maken, maar ik wou alle vier de dieren die op de stof stonden in de tas verwerken.

Ik zond een foto van de tas in, waarbij de tas vol met ritsen zat, met als vraag er bij: 'Hoeveel ritsen moesten er in de tas zitten?'.

Jammer genoeg was dit niet origineel genoeg en heb ik niet gewonnen, behalve natuurlijk dat ik nu een heel erg leuke tas heb om als handbagage mee te nemen naar Cuba.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts